Top menu

Cases

Vi har fornøjelsen af at arbejde med mange forskellige kunder og deres projekter, enten i vores printservice, hvor vi 3D printer eller 3D scanner emner for kunden, eller ved at udstyre dem med en 3D printer der kan lette nogle af deres arbejdsopgaver.

Nedenfor kan du se et udpluk af de opgaver vi har løst for vores kunder.


3D Animation

X-Factor – Danmarks RadioBlachmann 3D scanning - 3D Printhuset
I forbindelse med X-Factor 2017 har vi hjulpet folkene bag reklamespottet med at 3D scanne de tre dommere. Scanningen skulle bruges af et animationsfirma, Gimmick VFX, så de kunne få de tre dommere til at ligne guld-skulpturer, som eksploderer. Vi brugte 3D scanneren Artec Eva, da den er velegnet til at scanne personer. Når man bruger 3D scan på denne måde, slipper man for mange timers manuel 3D modellering. Et 3D scan af denne type tager et par timer alt i alt, inklusiv efterbehandling.

Se hvordan reklamespottet blev til her

Billedet viser en 3D scanning af X-Factor værten Thomas Blachmann 
Møbeldesign

Niels GammelgaardNiels Gammelgaard møbler
Niels Gammelgaard er en anerkendt Dansk møbeldesigner, som havde brug for en 3D printer til at lave modeller af hans møbler. Modellerne bruger han i hans kundepræsentationer, så kunden ikke kun har mulighed for at se møblet digitalt, men også har muligheden for at få det i hånden og føle formerne.

På baggrund af hans kriterier til 3D printeren, faldt valget på en Ultimaker 2, som han har haft stor gavn af. Hans datter håndmaler fra tid til anden møblerne, så de får det helt rigtige udtryk.

Billedet er 4 af Niels Gammelgaards møbler vist i Cura (Ultimakers 3D software)

Arkitektur

Johan Straarup
Freelanceren Johan Straarup, er arkitekt med ekspertise inden for 3D visualisering. Han har flere gange brugt os i forbindelse med arkitekturmodeller der skulle 3D printes i gibs.

I denne case benyttede Johan Straarup os til at lave nogle special designede bygninger til udstillingen “Villum Window Collection” for Velux, som viser brugen af vinduer gennem tiden. Derfor blev 3D modellerne specielt designet så lys kunne trænge gennem de tynde flader for at underbygge vinduernes form, placering og funktion i de forskellige bygninger.

Johan Straarup 3D arkitektur
Model til VILLUM Window Collection - 3D modellering udført af Malte Gormsen Aps.


Medicin

Christian Schrøder Kaas
På DTU, har PhD studerende Christian Schrøder Kaas arbejdet med at optimere produktionen af blødermedicin. Sygdommen opstår, hvis patienten har en arvelig fejl i opskriften på et bestemt protein, som gør at blodet ikke vil størkne.

Hans forskning omhandler at forbedre den nuværende behandling, hvor man producerer et fejlfrit protein, under kontrollerede forhold, som efterfølgende gives til patienten.

Christian bad os om at 3D printe hans protein, så han bedre kunne forklare, fremvise og studere det.

“Det er langt mere intuitivt for den menneskelige hjerne at studere en fysisk 3D struktur”

Christian Schrøder Kaas Protein
3D printet er produceret på en af vores professionelle gips printere, der gør det muligt at lave komplekse strukturer.

 


Kunst

Sofie brodering med Innoflex 40Fie Bjørch

Fie Bjørch besøgte os i butikken på Sølvtorvet i København, med en meget interessant og alternativ idé. Med hendes baggrund som conceptual designer ville hun brodere med filament (plast materiale brugt til 3D printere) på en stor akrylplade. Værket, Wall Embroidery, skulle udstilles på Galerie Joseph i Paris under D’Days den 1-7. juni.

Wall Embroidery er lavet til at hænge fra loftet i større rum som en kunstnerisk rumdeler, med lyddæmpende effekt.

Vi snakkede frem og tilbage, og fandt frem til valget af materialet Innoflex 40 – da det havde fleksibiliteten hun skulle bruge for at kunne brodere.

Billedet er fra hjemmesiden Fie Bjørch.