Top menu

Sådan kommer du i gang med 3D-print

kom-godt-igang-med-3d-print

 

Det er en fantastisk verden af uanede muligheder, der åbner sig med 3D-printere. Teknikken er i dag kommet langt fra dengang, hvor 3D-printere var store, dyre og yderst komplicerede maskiner, til i dag hvor 3D-print kan blive hvermands eje.

Vi har skrevet en række artikler som kan give dig yderligere information om:

Derudover giver denne eksterne artikel også en grundlæggende introduktion til hvad 3D print er, samt hvor det bruges i dag.

 

Så let er det at komme i gang med at printe dine egne 3D-modeller:

1. Anskaf dig en 3D-printer

Er du i tvivl om hvilken 3D-printer, du skal købe, kan du få gode råd her. Dit valg af printer er selvfølgelig afgørende for hvilken print-oplevelse, du får.

Læs også vores guide til printmateriale (filament) her.

2. Opsætning af din 3D-printer

Når du har fået din 3D-printer hjem, skal du sætte den rigtigt op. Opsætningen af din 3D-printer er yderst vigtig for kvaliteten af dine fremtidige print. Brug hellere lidt mere tid på opsætning og nyd derefter dine 3D-produkter i højere kvalitet. – Når det er sagt, så er de fleste printere klar til brug “lige ud af kassen”, altså behøver de ikke meget opsætning. Hvis du har spørgsmål til en specifik 3D-printer og dens opsætning, skal du være velkommen til at tage kontakt til os.

3. Print din første 3D-model

Når du har installeret din nye 3D-printer, kan du komme i gang med at printe. Men du skal først have nogle 3D-modeller at printe efter. Derfor skal du enten have en 3D-fil, der allerede er klar, eller du skal 3D scanne det element eller den ting, du gerne vil printe.

Du har 4 muligheder:

  1. Find gratis print-klare 3D-filer på nettet.
  2. Få 3D-scannet et emne af vores Print Service afdeling.
  3. Køb din egen 3D-scanner. (Link til 3D-scannere vi sælger)
  4. Design din helt egen model fra bunden.
    Her skal du bruge bestemte programmer, der kan lave 3D-modeller.
    Se vores liste over de programmer, du kan bruge til at designe dine egne 3D-modeller.

Hvis du ikke har prøvet at 3D-printe før, eller måske kun har prøvet det nogle få gange, anbefaler vi, at du først prøver med 3D-filer, som allerede er gjort klar til print. Der ligger tusindvis af gratis 3D-filer med modeller af stort set alt, hvad du kan forestille dig. Download de bedste af dem og prøv dig derefter frem på din nye 3D-printer.

Når du har fået lidt mere erfaring, kan du droppe de gratis 3D-filer og selv begynde at enten scanne eller tegne dine egne 3D-modeller.