Top menu

Gratis 3D-filer

Har du en 3D-printer, men savner nogle nye modeller at printe, så er der ingen begrænsninger for, hvad du kan finde på internettet. Der er mange forskellige online 3D-biblioteker, hvor du kan finde alt fra lamper til smykker til brætspil og meget meget mere.

3D Printhuset har samlet en liste over nogle af de bedste online-biblioteker, hvor du kan finde gratis 3D-filer, klar til at downloade og 3D-printe.

Thingiverse

En af de allerstørste og mest brugte 3D-fil depoter hedder Thingiverse. De har et meget stort bibliotek af 3D-filer, som alle er gratis. Som mange af de andre 3D-sider, er alle 3D-filerne skabt af brugerne.

En af de rigtig gode ting ved Thingiverse og deres platform er det fællesskab, brugerne skaber. Brugerne hjælper hinanden med feedback og forespørgsler på rettelser, som ofte bliver taget til eftertanke og rettet. Det hæver niveauet og kvaliteten af filerne, samt giver en selv lyst til at bidrage til fællesskabet.

Kort sagt, Thingiverse er en af de største fildelingssider på nettet, og de har rigtig mange filer af høj kvalitet – det er vores foretrukne sted.

Bliv inspireret hos Thingverse.

YouMagine

3D-printer fabrikanten Ultimaker står bag denne fil-delings-side. Men i bund og grund fungerer den som Thingiverse – det er brugerne, der skaber indholdet. YouMagine er et stort bibliotek, og vi har god erfaring med at bruge deres 3D-filer, da de lægger stor fokus på, at filerne er print-venlige.

Kan du ikke finde det, du leder efter på YouMagine eller Thingiverse, så finder du det ikke nogen steder – de er de største på markedet!

Find mange 3D-modeller her.

Yeggi

En de nyere spillere på markedet er Yeggi. Forestil dig Google for 3D-filer – Yeggi er simpelthen en søgemaskine, der udelukkende fokuserer på at finde 3D-filer, der kan 3D-printes. Så i stedet for at du skal besøge 7 fildelingssider for at finde en lampe, du synes om, så søger du blot på Yeggi. Da konceptet er nyt, så kommer der løbende flere og flere filer til, men i skrivende stund kan der findes flere end 150.000 3D-filer. Dog skal du være opmærksom på, at nogle af filerne ikke er gratis, dette kan du komme udenom ved at vælge “free” når du søger.

Søg efter 3D-filer her.

Threeding

Threedings fokus ligger på betalte 3D-filer, men heldigvis har de også gratis filer, som du nemt kan finde ved hjælp af deres søgefunktion. Problemet med Threeding er, at ikke alle filer er klargjort til 3D-print, hvilket resulterer i et meget lille udvalg af filer, der rent faktisk er relevante for os, der 3D-printer.

Kig de gratis 3D-filer igennem.

Libre3D

Dette er en af de noget mindre fildelingssider med kun 66 gratis 3D filer i skrivende stund. Men det gode ved denne side er, at de fleste af filerne er meget nemme at printe, og dermed gode for nybegyndere, der lige har fået en printer og er kørt træt i standard-filen, der følger med.

Se mere fra Libre3D.

Andre sider

Der findes et hav af 3D fildelingssider, vi har blot taget udgangspunkt i dem vi synes er interessante og som har en vis størrelse. Ellers kan du finde endnu mere inspiration her.