Top menu

Hvilken 3D-printer skal jeg vælge?

hvilken-3d-printer-skal-jeg-vælge

 

Der er efterhånden mange muligheder for at få en 3D printer i hjemmet. I takt med at der kommer flere og flere varianter af 3D printere, bliver printerne også lettere og lettere at betjene.

Når man skal vælge hvilket mærke 3D Printer man skal have, skal man gøre op med sig selv, hvad man gerne vil have ud af sin 3D printer. Der er groft sagt fire punkter, som man kan bruge til at vælge en 3D printer, der passer til en. Man skal her vælge hvilke krav, man har til den 3D printer man vil have stående. De fire punkter er:

  • Print kvalitet
  • Alsidighed
  • Tidsforbrug
  • Pris

Print Kvaliteten er hvor god en overfladefinish og hvor god styrke du får ud af dit print. Typisk har man brug for bedre print kvalitet, hvis man ønsker at lave prototyper, eller ting der skal kunne passe sammen. Man finder typisk bedre print kvalitet i de dyrere maskiner – Her kan Ultimaker nævnes, som markedsførende indenfor print kvalitet for forbruger 3D printere.

Alsidighed og tidsforbrug: Man skal overveje, hvor stort et legebarn man er. Det er forskelligt fra printer til printer, hvor mange muligheder du har for at ændre på parametre og materialer. Nogle 3D printere, har forprogramerede parametre, samt specifikke patroner med materialer i, hvor andre 3D printere giver mulighed for at stille på alle parametre, samt vælge materialer fra mange forskellige producenter. Dog tager det tid at sætte sig ind i parametrene, så det skal man være opsat på, hvis man køber en printer med mange muligheder. Vil man gerne hurtigt igang med at printe, kan man vælge en XYZ da Vinci, men hvis man godt kan lide at eksperimentere og teste nye materialer, kan man for eksempel vælge en CraftBot.

Pris: Der findes personlige 3D printere i mange forskellige prisklasser. Hos 3D Printhuset, har du mulighed for at få printere fra 2.495 kr og opefter.